Khamis, 25 November 2021

GIVEAWAY BY NAZFEA SOLEHAH & ARRA SEPHIA

 

Assalammualaikum semua,jom kita join giveaway akak kembar kita ni..Hadiahnye berupa wang tunai.Jom semua join..Syarat pon mudah sahaja tau..

"Okey! Ini sahaja syarat-syaratnya. Mudah bukan. Hadiahnya berupa wang tunai RM20 bagi seorang pemenang."




Tekan sahaja gambar di atas!

Sabtu, 20 November 2021

Esaimen banyakkk!



Assalammualaikum kepada rakan2 blogger saya yang setia..Moga dimurahkan rezeki selalu semua.

Syidah nak kongsi la,pengalaman first sem blajar online. 

Ya Allah,sejujurnya excited lepas daripada Celpad..Tapi bila masuk first sem agak tough juga bagi Syidah..banyak esaimen perlu disiapkan dengan semuanya due date pon dekat2..Syidah tak thu nak hadap macamana.Selalu resah dan gelisah..macam2 perkara Syidah pikir.Kadang boleh jadi stress juga.Cabaran online di rumah sangat-sangat mencabar..dengan dugaan adik kecik..kadang2 jiran datang..nak tak nak kite kene ketepikan kerja kita dulu dan mendahulukan mereka.Kalau kerja Syidah tu urgent sesangat..maknenye Syidah terpakse terperap je dalam bilik.Nak buat macamana kan?

Actually menghadap laptop ni,kesan dia boleh membawa kita sebagai seorang ANTI-SOSIAL sebab apa?Sebab kita menghadap laptop siang malam..bercakap dengan orang pon kadang2 jarang..tu pon kalau keluar bilik nak ke tandas atau makan dan sebagainya..Kadang2 jemur kain.HAHAHHA..kadang kalau lagha sikit tengok IG,FB,YOUTUBEdan sebagainya. Oleh itu,even kita sesibuk mana,Take a Breath for a while. Tengok penciptaan Allah,macam langit,pokok atau laut..Sebab kajian mendapati,apabila kita melihat sesuatu seperti itu, Fikiran kita ini akan menjadi tenang dan menghilangkan stress yang ada sebenarnya.Selain itu,perasaan nak marah pon tak jadi.Rasa tenang je..redup je hati ni..Oh ya,jangan lupa sebut Masha Allah! Puji Allah yang merupakan Pencipta bagi semua makhluk di atas muka bumi ini.Insya Allah..


Popular Posts

CELENG PITIH SAYA NI

Cute Pink Face Kaoani