Isnin, 12 Disember 2022

Beli camera 2nd hand di Carousell

Pertama kali, nak rasa ada camera..tapi tak mampu sebab kita student kan. Jadi,syidah decide beli yang 2nd hand. Syidah tak thu sangat bab spec dia tapi try lah buat search2 di Google dan review di youtube. Kalau tengok dari segi review di Youtube boleh tahan lawa lah video die..resolution kan..tapi rupanya kalau contoh untuk image ni..kalau upload di ig atau fb dia cam auto pecah sikit.Nak lawa better pakai phone je la. Atau maybe ada apps yang boleh HD kan lagi gambar tu..syidah tak tahu la pulakkan. Maybe someone boleh share ke? hihi. org tu letgo RM200 harga asal dekat rm500 rm600 jugak. Tapi tu lah,tak mampu ku beli yang baru. N memang nak sangat guna untuk tangkap gambar2 aktiviti kelab waktu tu n selebihnya kehendak sebenarnya HAHA. Ni kalau mak ayah aq tahu habislah..uhuk!Shhh!😵


Meh kita lanja gambar guna camera tu.

ku kebosanan waktu ni maka ku berjalan bersama roomates ku dan melihat alam pada waktu malam

sebab dia ni lawa maka dia menjadi model tak berbayar lah

bergantung kepada bagaimana cara kita mengambil gambar

piss!

ku buat2 batuk padahal tak HAHA 

dia macam pokok tiruan padahal benar ye




sedikit coretan video yang saya dapat kongsikan. Dalam ni, dengarlah saya membebel. Actually sebelum tu dah rakam banyak and baru ingat tak tekan button record haha

ni lah cameranya..ritu kan saya jumpa owner di Shah Alam. Orangnya baik. Dia tunjuk cara masuk bateri semua lah.







Cute Pink Face Kaoani