Selasa, 1 November 2022

Cara letak (link blog sendiri) di chatbox blog rakan-rakan

 



Hai semua, agak kelakar juga ye beberapa tahun juga ada blog tapi masih tak reti macamana  nak buat ni..padahal benda simple je kan..maklumlah Syidah jenis cam lambat sikit untuk nak faham aggituw. Btw, sebenarnya, boleh je kalau kita copy and paste link blog di chatbox tu..tapi nak lagi grand and kemas kita boleh buat tau..sebab kemudahan ada dah..jadi,kita guna aje. Terima kasih jugak kepada empunya blog Bola Katok kerana sudi berkongsi tutorial ini. Rupa-rupanya kacang je. Berapa saat..zappp! siap dah ye. Tutorial ni boleh juga digunakan untuk adik-adik yang beginner yang baru nak belajar blogging ni.. tak tahu la ada ke tak lagi generasi ni..😅

Senang je,


Step 1

Tekan icon "orang" tu


Step 2,
Tadaaa, haa isilah mana yang patut. Nickname blog,message dan paste url blog korang di anak panah Merah(lepas dh copy tau link tu).. Then tekan ENTER je



Step 3,
Tadaaa! Udoh siappp..

so nanti org yang blogwalking di blog you all boleh tekan je la anak panah tu then terus ke empunya blog..




5 ulasan:

  1. Kann. Sonang je tu. Semoga bermanfaat untuk mereka yang memerlukan. 👍

    BalasPadam
  2. ohh baru tahu haha. nanti nak share lah

    BalasPadam
  3. Waaaah tq2, eez pun baru tahu dan terus buat tadi. Hihihi. Terbaeeek!

    BalasPadam

Popular Posts

CELENG PITIH SAYA NI

Cute Pink Face Kaoani