Khamis, 4 Jun 2020

Contoh soalan ujian MEDSI(UPSI)




                                                                  بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ      


Haih..lame tak post..kikiki..busy la kononnya..sampai tak tahu..wajah blogger dah lain..patutla reload banyak kali tak keluar pensel..rupanya kena tekan tambah yang dekat bucu tu..hehehe..btw comel je wajah baru ni..


Aq baru je habis jawab keputusan MEDSI takdi.
sebelum tu nilah pautan link yang aq hinggap sebentar tadi....DI SINI DI SINI






fuhh..first time in my life la orang kata..yerla first time nak masuk u sampai jakun sebegini rupa..tapi aq tak kesah..hahaha..yg lawaknya tunggu 30 minit sebelum tu kan,ade semua rasa..seram sejuk la terketor ketor parkinson laa nak berak pon ada..hahaha..haa ni tips,kalau rasa macam tu..cepat2 tarik nafas 3 kali dalam dalam..Insha Allah okay..bacalah surah Al Insyirah ke..yg "alam nasyrah laka sodroq" tau! u can do it!!

Soalan dia banyak tanya pasal personaliti,integriti dan seangkatan dengannya.
Akan ada satu bahagian (ya/tidak)
Ada jugak, (setuju/tak setuju/tak pasti/sangat setuju/sangat tak setuju)
Ada jugak satu bahagian tu,(sangat tepat dgn diri saya/tepat dgn diri sy/kadang2 tepat dgn diri saya/tidak tepat dgn diri saya/sgt tidak tepat dgn diri saya)

Macam takdi yang aq jawab yg aq ingat je la,
kalau bhgian (ya/tidak)

dia bagi mcm cita2
contoh,

penyanyi
jururawat 
arkitek
pengurus pembelian
jurujual
haa yg kat atas tu contoh..setiap cita2 tu ko tekan je ya atau tidak dengan kesukaan ko.bukan tu je bannnyyaaaakkk lagi.dekat 30 lebih gak tak silap..

pastu setuju tak setuju tu pulak bahagian yg macam,die punya soalan seakan-akan mcm kita seorang yg bagaimana dalam berkumpulan...sama ada kita ni boleh ke menerima pendapat orang lain?kita ni boleh ke bersuara..atau kita ni seorang yang bagaimana dalam bersahabat?setia ke?sanggup ke tolong rakan walaupun dalam kesusahan?..banyak lagi..

macam aq,sampai bhgian kedua ni..aq pasang surah AL MULK kat tepi aq...hehe menenangkan jiwa lah jugak..

Kalau bahagian (tepat dgn diri saya/tidak tepat dengan diri saya ni pulak)..ayat dia panjang ko kena baca 2 -3 kali jugak arr..ko jangan risau dia ada bagi time dah..2 minit..nanti saat dia tu berjalan.

time ni aq berhenti Al Mulk sebab ayat yang dia bagi panjang macam tu..aq nak fokus jap..ni aq laa..kalau korang nak pasang surah sampai habis boleh je..ikut kesesuaian masing-masing la.

nantikan..ko jawab lama-lama kan..penyakit terketor ko akn hilang..dan ko rilek je..sampai last sekali dia kata soalan tamat..tekan SUBMIT..then jawab survey daripada U ko..tekan je link dekat situ dia dah bagi.


aq adalah candidate untuk 4/6/2020..siapa yang akan menduduki ujian MEDSI pada hari ini esok atau lusa.. saya doakan SELAMAT MAJU JAYA...

tak silap..tarikh ujian ni akan berakhir pada 6/6/2020 entahla pukul berapa tapi itula yang aq tahu..

bye





2 ulasan:

  1. hi..cantik blog.. bw here :)

    BalasPadam
  2. Hehe tq..masih baru jugak ni..dan masih belajar..salam singgah sini ye..

    BalasPadam

Popular Posts

CELENG PITIH SAYA NI

Cute Pink Face Kaoani