Khamis, 9 Julai 2020

Tak dapat Medsi

                          بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
  Hi, assalamualaikum..hahaha yer ini aq..memang aq saje bagi blog aku ni berhabuk2 hadui..kan haritu aq nk bgthu yang aq dpt ke tak medsi tu kan? haa nak citer ni..
 

ehem ehem..
 
  Alhamdulillah, aq TAK dapat pon Medsi..bukan rezeki aq la waktu ni..tapi takpe..korang yang senasib ngan aq ni..kita doa sama-sama mana tahu, bulan 8 ni ada rezeki kita..sapa taknak masuk U kan? semua nak capai cita-cita dia..betul tak..nak tak nak ko redha lah..jangan tak redha pulak..bahaya penyakit ni..hehehe..
ada orang kata kalau ko lulus Medsi ni,kiranya ko dah dapat dah U tu..tinggal interview je..macam sekarang Covid2 ni kan..interview online la..kalau dulu2 kene pergi tempat yg die mintak untuk interview...ini apa yang aq tahu serba sedikit lah..lepastu kalau korang dapat Medsi dah buat ujian Medsi tu,tapi tak berjaya kan..

 
  Korang tak boleh dah buat rayuan..kiranya..pilihan kos korang yang bahagian PENDIDIKAN memang tak lepas lah..tak kesah lah U mana yang korang isi Upu tu..So, sekarang ni untuk bulan 8 ni,aq tunggu kos BUKAN PENDIDIKAN la..harap2 ada rezeki dan peluang untuk aq dan korang yang senasib dengan aku.. 
 
  Aku sedih? mula-mula rasa down la..tapi ada kawan-kawan yang bagi kata semangat dekat aq alhamdulillah sampai sekarang aq "gagah".
 

  Sorang kawan aq,berjaya dapat UPSI..2 kos lagi dia dapat..memang rezeki tak salah alamat weyh..die cuma tunggu interview online je la tu..
 

  Sorang lagi kawan aq ni pulak, dapat kat Usim kos pengajian Islam..wuu bestnya kan..tunggu die call interview je laa..insha Allah harap mereka berjaya.. Aminn...



                                         MESEJ: JANGAN LUPA KOMEN DAN FOLLOW 

8 ulasan:

  1. may Allah ease everything for you

    BalasPadam
  2. Mungkin ada hikmah yg masih tersembunyi. InshaAllah by the time it will reveal everything. Semoga Allah permudahkan semua urusan 😊

    BalasPadam
  3. Insha Allah Amin..❤️thanks yg mendoakan

    BalasPadam
  4. Semoga dipermudahkan segala urusan! Dont Give Up. Rezeki tak pernah salah alamat

    BalasPadam
  5. gagal harini tu baca ni nak ambik semangat, mintak sangat bukan pendidikan yang dah buat temuduga tu dapat aminn

    BalasPadam
  6. boleh saya tahu sekarang awak sambung mana? ☺️

    BalasPadam

Popular Posts

CELENG PITIH SAYA NI

Cute Pink Face Kaoani