Isnin, 31 Ogos 2020

Kesedaran pentingnya minum air masak💧

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-63 🇲🇾

jarang minum air masak..payah laa kalau nak minum air masak ni. Kadang buat kadang tak buat.Ish..ish..ishh.. tak patut..

On off je aq bab air masak ni. Kalau sehari tak minum,sehari tu jugaklaaa tak minum air masak..kekekkeeke.. Then,seketika masa yang ade ,masa lapang laa katakan..aq cuba search dekat pak cik Google.

 "Berapa liter air masak sehari?"


Pak cik Google pon memberitahu dalam bentuk imej, 3L sehari beb..fuhh..

3L bersamaan 3000ML





Terkojuttt makk..siap bagi timing tu pukol berapa kena minum.Nak tak nak ko kena minum,kalau ko minum banyak sangat kelebihan air masak ni.

Antara kelebihan yang aq baca di laman web ni👉 INFO PELAJAR👈

1.Dapat melegakan sakit kepala

2.Mencegah daripada masalah sembelit

3.Mencegah penyakit batu karang

4.memberi kesan positif kepada otak dalam berfikir.

5.Lastly, semestinya dapat lembapkan kulit daripada terhidrasi.

Kalau ko minum botol air besar sedang-sedang tu dalam 2 botol cukuplaa sampai 3L

Tapi kalau botol mineral yg 600 ML kecik comell tu,dapatlaa dalam 5 botol.🥴

Aq terdetik ni pun nak minum air masak sebab muka aq ni sensitif cepat naik jerawat then parut banyak. Aq tahu salah satu punca tak minum air masak..haduii.. Start hari ini aq akan cuba minum air masak.. insya Allah..

16 ulasan:

  1. atie minum 4L sehari.. klu kurang .. esok tu bangun tekak sakit yg amat :(

    BalasPadam
  2. fuhh betul..kalau kurang minum airkan,kita akan rasa tekak kita ni kering.😅

    BalasPadam
  3. Liat sikit part nak minum air ni sekarang haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi samala,tapi saya cadang,awak cari botol yang ade straw sebb kalau kita sedut sedut air ,sedar x sedar habis dah air masak🤗

      Padam
  4. Hai sis, rabia singgah ke blog dan follow your blog.nanti follow me back.

    Oh ada tanya pasal nak naikkan adsense tu ya

    ada tips nya.

    ini cara sy lah buat :

    1. Selalu update blog
    2. rajin2 blogwalking blog blogger2 lain
    3. up entry2 yang menarik
    4. template blog seo .

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahhh thanks sis..sangat bermakna info ini.😍

      Padam
  5. kai rajin minum air sebab nanti cepat kenyang, macam diet la jugak xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe..betul,tapi kene makan makanan berkhasiat jugak la kan..🤗 naru diet sempurna..wallaaaa👌

      Padam
  6. Balasan
    1. hehehehe..doakan saya juga rajin macam sis minum air..huhuhu

      Padam
  7. Yaa air masak ni memang tak boleh miss. Selalu pergi toilet pun takpa tapi rasa lega sebab tahu badan kita cukup air ❤️

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah betul tu,skang saya ade satu apps,apps tu die suh target sehari berapa liter agak2 kita nak minum..then saya target 1000ml so,setiap masa bunyi alarm suruh saya minum air.😂

      Padam
  8. yaa betul tu :D sy pun selalu amalkan minum air masak ni. thanks for infonya :)

    BalasPadam
  9. yeahhh sure..❤️memang bagus minum air masak ni.

    BalasPadam
  10. ha'ah dari zaman study lagidah ajar minum air masak banyak2 at least paling sikit pun 1 liter. kalau makan fast food, lagi banyak kena minum air masak sebab level sodium tinggi

    BalasPadam

Popular Posts

CELENG PITIH SAYA NI

Cute Pink Face Kaoani