Ahad, 29 November 2020

Cara tukar gambar favicon cute miut

Hai Assalammualaikum semua..saja je buat entri petang ni tentang bagaimana cara nak tukar favicon icon di blog? cari punya cari dan adjust punya adjust dapatlah..hahahaha..


ni contoh dia :-



Senang je rupanya cara dia.. Jom ikut step ni.

1. Buka Dashboard, klik Setting




2. Kemudian,cari dan klik perkataan 'FAVICON'




3. Haaaaa...sebelum tu pastikan  SAVE IMAGE gambar gambar cute pilihan korang kat bahagian bawah tu..Next, klik 'choose file' pilih gambar yang awak save tu then klik SAVE.. Siap!!





❤❤❤












❤❤❤




* untuk pengetahuan korang,boleh je cari gambar lain pastikan saiz die tidak lebih 100 kb dan saiz dia dalam 800x800px atau 500x500 px..

hehehee okay bye bye semoga berjaya.
berjaya ke tak berjaya boleh komen kat bawah ni ye.






14 ulasan:

  1. tutorial yang menarik dan cute :) sejak laptop rosak ni tak dpt nak edit edit blog :'(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy doakan semoga sis dapat laptop baru insya Allah.

      Padam
  2. Yeay! Eza dah cuba dan berjaya!! TQ tau ajarkan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe,u are welcome..sebenarnya saja je nak share kadang tak ingat jugak step boleh la tgok blog sendiri kikiki

      Padam
  3. kite pun dah lupa macam mana nak tukar.. tq ajar balik :)

    BalasPadam
  4. thank you sharing how nak buat this , sbb hari tu try tapi tak jadi .. rupanya da salah step hehe

    BalasPadam
  5. hehehe rupanya senang je step die cume ingat ingat lupa..alhamdulillah sekarang dah boleh follow step ni..yeay!

    BalasPadam
  6. good sharing tutorial ni. sangat berguna :)

    BalasPadam
  7. yup...harap berguna pada masa depan terutama yg newbie heheheh

    BalasPadam
  8. Wah thanks for the sharing!! Boleh la tukar favicon comel2 lepas ni...

    BalasPadam
  9. hehehe betul tu sis harap bermanfaat hihiks

    BalasPadam

Popular Posts

CELENG PITIH SAYA NI

Cute Pink Face Kaoani