Rabu, 29 April 2020

Cara screenshot(printscreen) menggunakan laptop atau pc

بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

Hi Assalamualaikum,

Sebenarnya,aq tahu ramai je yang dah tahu..tapi aq saje jugak nak share...hihi..untuk korang yang belum tahu..korang tahu tak,aq baru tahu boleh screenshot melalui laptop ni pon tahun lepas..haahhaha..tu pon secara tak sengaja..aq ingat lagi time nak buat kerja kursus sem 2..fuhhh kena cari bahan punya lah bnyak kat internet..malas lah nak tekan "save picture as" last2..kawan aq ajar ss atau screenshot je..kawan aq tu pon satu..baru sekarang nak bagitahu..kalau tak aq lama dah screenshot..hahahaha..

meh ikut cara ni..senang je..

1. Firstly...ko tengok dekat keyboard ko..cari perkataan "PrtSc"  dan gambar "Window" yang aq dh bulatkan tu..lepas dah jumpa, ko pergi lah kat mana2 ko try lah screenshot..Tekan serentak...macam ko screenshot guna tefon ko..

2. Lepas tu,nak cari gambar yang ko ss takdi, boleh pergi dekat "file"
cari "pictures"..Then dalam pictures tu ada file "screenshot"..haa..tulah tempat simpanan segala mak nenek yang ko screenshot ada kat situ..So settle!
Done!
Semoga berjaya!



MESEJ: JANGAN LUPA KOMEN DAN FOLLOW!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Popular Posts

CELENG PITIH SAYA NI

Cute Pink Face Kaoani