Sabtu, 25 April 2020

Dot to dot puzzle


بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

Hi Assalamualaikum,
Musim pkp ni,dah tak tahu nak buat apa kan?Sampai aq terfikir "apa benda aq nak buat ni..hadui..pejam celik pejam celik dah malam pastu tido,esok bangun mcm biasa..tengok tv bende yang ulang2 je..kebosanan melanda..hahaha..lagi2 puasa ni..

Ha korang.Nak bagitahu ni..best buat dot to dot puzzle weyhhh.. yang aq beli ni, ada nombor 1 sampai 3000..and aq dah siap hahaha..bukan aq je buat bende..nanti ada orang lain pulak ambik tugas..bila buat benda tu aq rasa macam....

1.aq pandai lukis
2.aq arkitek
3.boleh hilangkan kebosanan gak
4.best
5.fun

lagi lagi,ko guna pen warna warni kan, lagi nampak berseni...agitchuuuuw(bak kata kak lina pompom)



haaa...ko nampak tak tukang back up ni..hahaha..

kitorang buat dlm masa 3 hari ala malam je siang kadang2 kalau buat sehari aq rasa boleh je..non stop ar..stop pon solat ke..hahaha..ni first time aq beli benda ni dah jatuh chenta terus..
aq beli yang longest punya.. dalam Rm 4.90 + pos jnt(rm4.13)=Rm 8 hinggit lebih la..beli shopee je..
ni pon aq beli lagi tau.. tengah tunggu je ni bila nak sampai hahahaha..boleh lah buat hilang kebosanan kitorang ni..Korang bolehla la jugak beli kalau minat..
 muka depan dia


haaa die macam dalam gambar la..sama je konsep macam kita tadika dulu...kan dulu kan ada abc lah 123 lah..

haa..contoh macam ni, dulu kan kita sambung dari 1 sampai 10.. tapi yang buku aq beli ni, dari 1 sampai 3000 beb..halangannya tak banyak cuma die banyak kelirukan kita dengan nombor yang lebih kurang sama.hehehehe


die panjang tau..aq tak reti nak snap macamna


 haa ni sambungan sampai ke hujung..x de la panjang sangat..hehe


haa ni bhgian akhiraq snap yang ni dulu sebab aq baru terpikir nak pakai pen warna warni tu..maklumla first time dalam sejarah hidup aq beli mende alah ni..hahaha


yang lainnya

hihi

hihi tu jer


MESEJ: JANGAN LUPA KOMEN DAN FOLLOW!

4 ulasan:

  1. Salam ramadan..singgah sini :) dan follow juga..hehe

    lama tak main puzzle,saya suka word search atau beli colouring book. puzzle ni lama tak buat. hehe..kalau rajin sikit print je google..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai salam ramadhan awak sekeluarga..thanks singgah sini..hargai giler .word search pon sy suka awk..idea yg bagus jugak print..jimat duit..sy nak je buat mcm tu,tp printer takde kat umah..tambah2 lagi kedai kan ttup..so,payah la sikit..hehehhehe..😂

      Padam
  2. selamat berpuasa..singgah sini dan follow awak^^..bestnyaa main puzzle

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks sudi singgah kat blog baru nak up org kata..hahhahaa..Memang giler awak main puzzle2 ni,word search ke..lagi2 time puasa ni jugak,tak rasa lapar kalau main..hehehehe😁😂

      Padam

Popular Posts

CELENG PITIH SAYA NI

Cute Pink Face Kaoani